Dienstverlening

Fuhler is één van de bedrijven die de recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ al jaren in praktijk brengt. De kracht van Fuhler Loon en Verhuur is het probleemoplossend vermogen in het veranderen van afval tot grondstof of product. Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door zijn flexibiliteit en de grote diversiteit aan machines, maar vooral ook door het continue door-ontwikkelen van ons machinepark.

In de loop der jaren ontwikkelde Fuhler Loon en Verhuurbedrijf een groot aantal specialismen op het gebied van scheiden en bewerken van groenafval, bouw- en sloopafval, afvalhout, maar ook het bewerken van grond. Met zijn grote diversiteit aan machines en een breed arsenaal aan vakkundig personeel kan Fuhler u van dienst zijn in de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van afvalbewerking, een activiteit die Fuhler tot in de puntjes beheerst. Voor onder andere gemeentes, semi-overheidsinstellingen, afvalverwerkers, tuincentra en hoveniers bewerken we al jaren afval volgens de nieuwste technieken. Altijd onder voorwaarden die onze relaties het beste passen, of het nu een dienstverlening op regiebasis of bijvoorbeeld op aanneemsom betreft. Het bedrijf kan u daarom behulpzaam zijn bij de volgende werkzaamheden:

Sorteren
Fuhler BV beschikt over een groot aantal hydraulische kranen die voorzien zijn van sloop-sorteergrijpers. Hiermee worden op eenvoudige wijze de verschillende producten van elkaar gescheiden. Daarbij is een schifting mogelijk van onder meer hout, puin, metaal, papier etc.

Verkleinen
Met zijn grote diversiteit aan verkleiners kan Fuhler producten als bijvoorbeeld huisvuil, bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, afvalhout, spoorbielzen, GFT etc. zodanig verkleinen, dat verwerking mogelijk wordt en de stort- en transportkosten laag blijven. Dit is één van de activiteiten die Fuhler tot in de puntjes beheerst. Dankzij onze ervaring en door gebruik te maken van diverse soorten langzaam- en sneldraaiende shredders, zijn we in staat een breed arsenaal aan producten te verkleinen en kunnen altijd zeer flexibel en snel reageren op vragen uit de markt. Materialen zoals bomen, stobben, papier, kunststof en afvalhout worden tot een maximale doorsnede van bijna 3 meter zonder problemen vermalen tot snippers van ieder gewenst formaat. Dit alles om biomassa, compost, secundaire brandstoffen en half-fabrikaten te produceren. De shredders waarover Fuhler beschikt bestaat uit:

  • langzaamdraaiers; voor het grof verkleinen van materialen als afvalhout, bielzen, stobben, bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en huisvuil, waarna bijvoorbeeld de verkleinde stobben worden gebruikt als biofilter-materiaal. Ook is hiermee materiaal als tapijt, matrassen, autobanden, bruin- en witgoed en aluminium te verkleinen.
  • sneldraaiers; onder te verdelen in vlak-shredders, tub-grinders en chippers. Deze machines met een zeer grote capaciteit en vermogen (tot 1000 PK) worden ingezet om bijvoorbeeld snoei- en afvalhout en papier/plastic tot een product of grondstof te maken.
  • langzaam-sneldraaiers (combi-verkleiners);  de machines verkleinen eerst grof voor (voorbreken) met het langzaam-draaiende gedeelte, daarna vindt ontijzering plaats en wordt in het sneldraaiend gedeelte na-verkleind tot elke gewenste grootte d.m.v. zeefkorven. Deze machines zijn bijzonder geschikt om in te zetten voor het verkleinen van bijvoorbeeld C-hout.
  • chippers; Fuhler loopt voorop in de ontwikkelingen rond het chippen van snoeihout. Met eigen (door)ontwikkelde machines zijn we in staat een product te leveren dat zeer geschikt is voor de verbranding in de Biomassa energie-centrales.

Alle machines zijn mobiel of zijn met eigen transportmiddelen te verplaatsen. Indien gewenst kunnen we de bewerkingen dus op uw locatie uitvoeren. 

Zeven
Materialen kunnen, indien gewenst, worden afgezeefd op verschillende fracties, waardoor bijvoorbeeld asbest, maar ook puin, glas, metaal en andere grondstoffen nog beter gescheiden worden van het eindproduct. Fuhler is in staat om fracties vanaf 2 millimeter uit te kunnen zeven. We beschikken over sterzeven, trommelzeven en schudzeefinstallaties, welke nagenoeg ieder product in elke gewenste maatvoering kunnen scheiden.

Transport en inname
Wanneer de omstandigheden hier om vragen, kunnen we de te bewerken materialen transporteren naar de bewerkings-locatie met onze tractoren en dumpers of met containerwagens en kraanauto’s. Ook kunnen wij de inname van bewerkt materiaal voor u verzorgen of kunt u het te bewerken materiaal zelf naar onze bewerkingslocatie brengen. Met onze ervaring en materieel zetten we middels een effectieve verwerking de aangeleverde afvalstromen om tot kwalitatieve producten. 

Door onze brede ervaring op zowel milieutechnisch, civieltechnisch als logistiek gebied, kunnen we een totaalpakket aanbieden dat uiteenloopt van advies op maat tot transport, verwerking en (bemiddeling in de) afzet van reststromen. Wij proberen steeds nieuwe mogelijkheden te vinden voor een nuttige toepassing van afval. Daarbij is ook het milieu een belangrijk aspect. 

Klik hier voor onze meest aktuele interactieve fotopresentatie ten aanzien van recycling en dienstverlening.

© 2014 Fuhler BV,  Nieuwsarchief  |  Disclaimer  |  Sitemap  |  WKA-gegevens
Website door Ediso
4 Vacatures beschikbaar Co2 & Millieu Nieuws
0591 670 444 24 uur per dag, 7 dagen per week