Bosbeheer

Bosbeheer is een van de grootste bedrijfsonderdelen van Fuhler. Het bedrijf beschikt hiervoor in de breedte over de benodigde kennis, vakmensen en een grote verscheidenheid aan gespecialiseerd materieel, waardoor het een totaalpakket kan verzorgen van alle voorkomende werkzaamheden die bij onderhoud en aanleg van een groene omgeving horen. Het complete concept omvat het ontwerp, de aanleg en onderhoud van groenprojecten op zowel grote als kleine schaal.

Dit betreft de complete realisatie van particuliere tuinen, maar ook het verwijderen van natuur- of productiebossen, waarbij Fuhler het gehele proces beheerst van planten, zagen, rooien tot aan afvoeren van het eindproduct. Fuhler wordt door bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland met name ingeschakeld voor machinale rooiwerkzaamheden, waarmee steeds veel handwerk wordt bespaart.

Het kunnen beschikken over divers en gevarieerd materieel, bediend door kundig en gespecialiseerd personeel, is de reden dat Fuhler BV vele projecten door diverse opdrachtgevers wordt gegund en mogen we projecten uitvoeren voor particulieren, bedrijven en diverse overheden, landschaps- en terreinbeheerders. Onze hydraulische kranen en tractoren kunnen worden voorzien van de benodigde hulpstukken, als bijvoorbeeld een kantelbare en/of tandeloze bak, hydraulische knipper (voor het verwijderen van bomen) en stobbenfrees of mulcher (voor het frezen van bv. stobben). Wij hebben voor elk project de juiste machine. Het dienstenpakket voor bosbeheer bestaat onder meer uit:

 • Verwijderen van bomen en begroeiing
 • Versnipperen en shredderen van bomen en groenafval
 • Mulchen van bomen en struikgewas
 • Stobben rooien en frezen; stobbenfrees aan mobiele- of rupskraan of rodungsfrezen
 • Uitrijden en verzamelen van het gezaagde hout en resthout
 • Verkleinen van hout en stobben
 • Chippen tot biomassa met een speciaal hiervoor ontwikkelde chipper
 • Afvoeren van vrijkomende materialen; we hebben afzet voor zowel stobben, biofilter-materiaal, chips / shreds en houtsnippers
 • Plantklaar maken
 • Planten van bomen (handmatig of machinaal)
 • Gazons spitten, egaliseren en inzaaien
 • Maaien en klepelen van gras
 • Onkruidbestrijding.


Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden, neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij komen ook graag persoonlijk bij u langs om de werkzaamheden met u te bespreken wat er moet gebeuren en hoe en met welk materieel het werk moet worden aangepakt.

Verwijderen van bomen en begroeiing
Bij het kappen of dunnen van enkele (solitaire) bomen en het integraal verwijderen van bossen en houtopstanden onderscheidt Fuhler zich door een totaaldienstverlening. Fuhler beschikt over de expertise, een team van specialisten en het divers en gevarieerd materieel om het werk gecontroleerd van A tot Z uit te kunnen voeren. Naast het kappen van de boom, verzorgen wij desgewenst ook het verwijderen van de stobbe, het direct op locatie versnipperen en opruimen van het tak -en resthout, maar ook de transport en het vermarkten van het rondhout en andere de vrijkomende materialen.

Afhankelijk van de situatie van de locatie en het type houtopstand, wordt gekeken naar de meest efficiënte werkmethodiek, waarmee de grootste opbrengsten kunnen worden behaald. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden in het afvoeren van de houtoogst naar de houtverwerkende industrie of het hout versnipperen en afvoeren als biomassa. Door onze goede kanalen voor de afzet van het hout, kan Fuhler u hierbij uitstekend van dienst zijn en concurrerend aanbieden.

In bepaalde gevallen is de meest efficiënte en goedkoopste oplossing om een perceel met bomen, opslag of struikgewas te mulchen en/of al naar gelang de gewenste vervolgbestemming te rodungsfrezen. Fuhler beschikt over diverse mulchers en rodungsfrezen om deze werkzaamheden op een snelle en vakkundige wijze uit te kunnen voeren.

Indien gewenst kan de locatie volledig worden heringericht of bijvoorbeeld zaaiklaar gemaakt worden. Het materieel is voor verschillende terreinomstandigheden uitgerust om zo schade aan de bodemstructuur of flora en fauna te voorkomen.

Wij verwijderen ook de bomen en stobben die op moeilijke plekken staan en niet zomaar geveld kunnen worden. Afhankelijk van de situatie van de boom en de locatie waar de boom staat, kan dit met behulp van een kraan met verlengde gieken, een telekraan, met een hoogwerker of klimmend veilig en snel uitgevoerd worden. Afhankelijk van de situatie bepalen onze specialisten welke oplossing het meest geschikt is. Dankzij een uitgebreid machinepark kunnen wij in alle omstandigheden veilig, efficiënt en vakkundig te werk gaan.

Wanneer u dit wenst en het voor het kappen van de boom noodzakelijk is, kunnen wij ook een omgevingsvergunning (voorheen Kapvergunning) voor verzorgen of de opdrachtgever hierin begeleiden. De eisen voor deze vergunning verschilt van gemeente tot gemeente. Zo hanteert bijvoorbeeld de Gemeente Emmen lijsten met beschermde bomen. Bomen, struiken of houtopstand die niet op deze lijsten staan, mogen zonder vergunning gekapt worden.

Bij onvoorziene gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het opruimen van stormschade, zijn wij u ook graag van dienst. We beschikken daarvoor over de juiste gereedschappen om het probleem snel en professioneel voor u op te kunnen lossen of de overlast te minimaliseren. Hiervoor is het bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar.

Chippen en shredderen van bomen en groenafval 
Fuhler is één van de bedrijven die de recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ al jaren in praktijk brengt.

De kracht van Fuhler Loon en Verhuur is het probleemoplossend vermogen in het veranderen van afval tot grondstof of product. Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door zijn flexibiliteit en de grote diversiteit aan machines, maar vooral ook door het continu door-ontwikkelen van ons machinepark. Deze eigenschap heeft er toe geleid dat Fuhler specialist is in het bewerken van gezaagd rond- en takhout en ingezameld groenafval. Het bedrijf heeft, naast ervaring in het rooien van bomen en stobben rooien of frezen, zeer uitgebreide ervaring in het verkleinen van groenafval en het chippen van hout voor biomassa. Voor onder andere gemeentes, afvalverwerkers, tuincentra en hoveniers bewerken we al jaren het groenafval. Dit is één van de activiteiten die Fuhler tot in de puntjes beheerst. Met eigen (door)ontwikkelde machines zijn we in staat producten van constante kwaliteit te leveren die zeer geschikt zijn voor de verbranding in de Biomassa-centrales en garant staan voor een hoge opbrengst. Daarnaast produceren we en biofilter-materiaal in diverse specificaties.

Veiligheid en kwaliteit is een belangrijk punt bij het werken met deze machines. Door onze ruime ervaring en de certificeringen VCA**, NEN-ISO 9001 en NEN-ISO 14001 bent u ervan verzekerd dat wij uw opdracht goed, veilig en verantwoord uitvoeren.

Chippen
Door u gezaagde bomen of gerooide stobben en bij werkzaamheden vrijkomende takken of snoeiafval kunnen we bij u op locatie chippen (versnipperen van stam- of takhout voor bijvoorbeeld biomassa) en shredderen (verkleinen van stobben, stamhout en groenafval tot bijvoorbeeld composteerbaar materiaal). Hiertoe beschikt Fuhler over compacte machines met zeer hoge capaciteit waarmee het is mogelijk om zeer schoon werk af te leveren. De combinaties zijn uitgerust met actieborden zodat er ook langs de weg veilig gewerkt kan worden. Indien gewenst of wanneer de omstandigheden dit vereisen, kunnen we het materiaal transporteren naar onze bewerkingslocatie en de verdere bewerking daar uitvoeren.

Door onze goede kanalen met diverse partijen, kunnen wij tegen goede condities de afname van biomassa voor u verzorgen. Wij hanteren hierdoor voor zowel projectmatige als bedrijfsmatige werkzaamheden zeer concurrerende bewerkings- als innametarieven.

Shredderen
Dankzij onze ervaring en door gebruik te maken van diverse soorten shredders, zijn we in staat een breed arsenaal aan producten te verkleinen. Materialen zoals bomen en stobben, maar ook papier, plastic en afvalhout worden tot een maximale doorsnede van bijna 3 meter zonder problemen vermalen tot snippers van ieder gewenst formaat. Dit alles om compost, biomassa, biofilter-materiaal, secundaire brandstoffen of halffabricaten te produceren.

Zeven
Daarnaast beschikt Fuhler over diverse zeefinstallaties voor het produceren van diverse kwalitatief hoogwaardige eindproducten zoals bijvoorbeeld biofilter-materiaal en compost in diverse specificaties en grondproducten. De zeefsystemen waarover Fuhler Loon en Verhuur beschikt bestaat uit:

 • trommelzeven
 • schudzeven / vlakzeven
 • sterrenzeven
 • roterende zeefbakken.


Met deze zeefinstallaties kan nagenoeg ieder product in elke gewenste maatvoering (fracties vanaf 2-80xx millimeter) gescheiden worden. De machines waarover Fuhler beschikt hebben onderstellen op rupsen of wielen en zijn zowel stationair als mobiel.

© 2014 Fuhler BV,  Nieuwsarchief  |  Disclaimer  |  Sitemap  |  WKA-gegevens
Website door Ediso
4 Vacatures beschikbaar Co2 & Millieu Nieuws
0591 670 444 24 uur per dag, 7 dagen per week