prev
next

Nieuws

Op deze pagina vindt u meldingen van enkele nieuw aangekochte machines en materiaal. Tevens vindt u hier algemene nieuwsberichten over het bedrijf Fuhler of over projecten.

Januari 2018
Certificering Niveau 5 Co2 Prestatieladder
In januari is de certificering in het kader van de Co2 Prestatieladder afgerond. Fuhler bevindt zich daarmee op de hoogste trede van de prestatieladder, namelijk Niveau 5.

December 2017
Dak van Drenthe
In december 2017 zijn we begonnen met de aanleg van het ‘Dak van Drenthe’ op de VAM-berg van op de locatie van Attero in Wijster.
De VAM-berg is nu al het hoogste punt van Drenthe, maar krijgt met de aan te leggen wal een uiteindelijke hoogte van 63 meter boven NAP (48 meter boven het omliggend maaiveld). Hetgeen een ophoging van 14 tot 20 meter inhoudt.
De wal van 900 bij 150 meter die bovenop de afvalberg wordt aangelegd wordt opgebouwd uit 2,5 miljoen ton bodemas. Na de realisatie van de ophoging krijgt de wal een definitieve afdichting van een speciale kleilaag, een dikke plastic folielaag en een grondlaag en wordt vervolgens ingericht voor recreatie. De nieuwe top op de VAM-berg zal naar verwachting in 2020 klaar zijn.

September 2017
Geïntrigeerde zeef Doppstadt buffel
In september hebben we onze nieuwe geïntrigeerde zeef achter de Doppstadt buffel in gebruik genomen. Na ontwikkeling met Doppstadt en een aantal prototypes is dit de de eerste van het seriemodel. Mogelijkheid: houtstof zeven tot 5 mm met dubbele ontijzering.

September 2017
Afscheid Heinie Borgmann
Op 6 september is pensionaris Heinie Borgmann na een dienstverband van 42 jaar bij Fuhler in het zonnetje gezet. Heinie werd in zijn versierde jeep van huis gehaald en is samen met zijn familie bij Fuhler ontvangen met koffie en gebak. 

Juni 2016
Pensionarissen
In juni zijn twee van onze medewerkers met pensioen gegaan. 4 Juni was de laatste werkdag voor Chris Jagt en op 12 juni zette Bennie Heijne een punt achter zijn arbeidsleven. Chris Jagt is als machinist meer dan 34 jaar werkzaam geweest bij Fuhler. Bennie Heijne was sinds 1971 in dienst, dus meer dan 45 jaar. Met name de laatste jaren heeft hij zich gericht op het uitbouwen en moderniseren van de dienstverlening van Fuhler, waarmee een goede basis is gelegd voor de toekomst van het bedrijf. Op 3 juni is Bennie in het zonnetje gezet. Hij werd door collega’s van huis opgehaald in een versierde tractor die hem vervolgens door Barger-Oosterveld reed, gevolgd door een lange colonne van luid toeterend Fuhler-materieel.

Maart 2016
Oplevering project 'Belevenspark'
Op 18 maart was de officiële opening van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het park heeft op 25 maart zijn deuren geopend voor naar verwachting 1.5 miljoen bezoekers per jaar. Het terrein is 22 hectare groot, maar bijna elke m² is benut om een authentieke sfeer te creëren. De bezoeker waant zich echt in een jungle, een savanne of een poolgebied. Alle voor de realisatie benodigde grondwerkzaamheden zijn door Fuhler uitgevoerd. In de grote kas hebben we gewerkt middels Totall-station aansturing op kranen (de eerste in Nederland). Daarnaast hebben zeer veel machines continu met GPS gewerkt. Velen zullen zich afvragen of we dan niets meer kunnen zonder dat GPS-systeem? De machinisten die er aan het werk zijn geweest, kunnen vast beamen dat deze klus in 2,5 jaar niet geklaard was zonder dit hulpmiddel. Gemiddeld hebben zo’n 500 mensen elke dag aan dit project gewerkt, waarvoor een extreem spannende en uitdagende planning was opgesteld. Ieder bedrijf moest zijn of haar klus op tijd en op de juiste maatvoering afgewerkt hebben, zodat alle puzzelstukjes uiteindelijk een compleet afgewerkt park vormen. 

Vanaf de eerste schets in 2013 heeft Fuhler een belangrijke rol gespeeld in de opbouw van het nieuwe dierenpark, door middel van de verhuur van materieel en personeel. Een uniek werk in Emmen dat bij velen van ons nog lang in de herinnering zal blijven. Een project om trots op te zijn!

Maart 2016
Nieuwe shredder
Na lang wachten is hij vanaf maart dit jaar dan eindelijk te bewonderen: de nieuwe CBI Magnum Force 5400 Multiflex. Deze machine is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Continental Biomass Industries. Het betreft een machine die een one-man maalproces praktischer en efficiënter dan ooit tevoren maakt. De 5400 Multiflex wordt aangedreven door een CAT C18, 765 pk motor en heeft een wegbreedte van 2,55 meter en een gewicht van 35.000 kg. Dit unieke ontwerp biedt de flexibiliteit om een uitzonderlijk breed scala van materialen te verwerken, allemaal met één enkele machine. Een bijzonder element is de 60 graden naar links en rechts roterende invoer- en maalkamer, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld langs de weg van beide kanten materiaal in te voeren. De afvoerband kan eveneens 60 graden naar links en rechts draaien en kan in variabele snelheid worden gebruikt. De machine kan worden gebruikt voor het maken van hoge kwaliteit mulch van bomen en stronken, voor het chippen van boomstammen in houtvezels van 2 mm tot 30 mm en voor het malen van bouw- en sloopafval en bielzen. 

Juni 2015
Projectgunning Reconstructie WC Stevensbloem Leiden
Begin mei van dit jaar hebben we mee mogen doen met een onderhandse aanbesteding van opdrachtgever Urban Interest. Dit werk is inmiddels aan Fuhler gegund. Het uit te voeren werk is gelegen aan de Stevenshof, rondom winkelcentrum Stevensbloem in Leiden en bestaat in hoofdzaak uit het verwijderen van tegels, klinkers en asfaltverhardingen, uitvoeren grondwerk voor cunetten en riolering, het aanbrengen van een stukje hoofdriolering en het aanbrengen van asfalt, betonstraatstenen en tegelverharding. Verder worden er bomen verwijderd en vindt nieuwe aanplant van bomen en plantsoen plaats. Ook wordt het winkelcentrum vrijgemaakt van alle aterialen (paaltjes, hekjes, borden enzovoort) die op het maaiveld staan. Deze worden later herplaatst of vervangen door nieuw materiaal. De werkzaamheden starten rond de bouwvak en dient te worden opgeleverd in het eerste kwartaal van volgend jaar (2016).

September 2014
Vervanging Vervaet 925, 9-rijer bietenrooier
Na ongeveer 4.000 hectare gerooid te hebben, is de 'oude' Vervaet Beet Eater 925 voor het rooiseizoen 2014 vervangen door een nieuwere, moderne versie van hetzelfde type. Deze machine heeft iets modernere software. Zo kan bijvoorbeeld de rooi-afstelling per boe worden ingesteld. De machine heeft een iets krachtigere motor dan zijn voorganger en de Claas-cabine is iets ruimer. Inmiddels heeft de 9-rijere de eerste 10-tallen bunders bio-bieten al weer gerooid. Bio-bieten welke voor de vergisters worden gerooid.

September 2014
Grondwerk Theater Emmen
In opdracht van Dura Vermeer voeren we de grondwerkzaamheden uit ten behoeve van de bouw het nieuwe theater en entreegebouw van de dierentuin. Het gebouw wordt globaal zo groot als een voetbalveld en is op het hoogste punt ruim 30 meter hoog. Door deze afmetingen, het golvende groene dak en het gebruik van natuurlijke materialen en veel glas, wordt het nieuwe theater een blikvanger van formaat. De werkzaamheden ten behoeve van dit imposante gebouw bestaat uit circa 15.000 kuub grondverzet.
Met deze werkzaamheden, maar ook de uitvoering van grondwerkzaamheden voor de uitbreiding van de waterfabriek op de nieuwe dierentuin en alle grond- en infrawerkzaamhedenin opdracht van VolkerWessels BeLEVENspark voor de aanleg van de nieuwe dierentuin, hebben we een ‘aardig fundamenteel’ aandeel in de aanleg van dit nieuwe park welke eind maart 2016 haar deuren opent.

Januari 2014
Aanschaf Hooby midi-rupskraan; Hooby LC90 megatronic VII
In week 4 is de nieuwe Hooby afgeleverd, compleet met aanhanger (oprijwagen), een verleng- en verlengdraaigiek en maai- en opschoonbak. De kraan is aangeschaft voor  onderhoudswerkzaamheden aan watergangen van het Waterschap. De machine combineert een supergevoelige bediening met bodembescherming in de sloot met de vele geautomatiseerde functies. De faunatronic-functie zorgt er voor dat er automatisch boven de bodem gemaaid wordt. Hiermee wordt het bodemleven van de watergang niet verstoord en worden beschermde diersoorten zoals de modderkruiper gespaard. Door een laag zwaartepunt en een gunstige gewichtsverdeling is de machine zeer stabiel. Standaard wordt de Hooby uitgerust met een gieklengte van 8 meter en 5 meter maaikorf. Hiermee heeft de hooby een enorme maaicapaciteit en is met zijn breedte van 1,5 meter tevens in staat om op moelijk bereikbare gebieden te opereren. (bron leverancier Hobelman)
 

Oktober - December 2013
Complete upgrade verkleiner
Eind 2013 heeft een van de Mammut verkleiningssets een complete metamorfose ondergaan. In oktober is de nieuwe shredder van het type Mammut DW 3080-K3 afgeleverd. Voor belading van deze Mammut is een M318D kraan en een nieuw ontwikkelde 3-vingerige grijper aangeschaft. Met deze grijper is de capaciteit van de verkleiner vergroot en is het brandstofgebruik gedaald. De hoge indringkracht en het vasthoudventiel dragen ertoe bij dat elke hap materiaal raak is. Het uitsorteren gaat sneller en er kan rustiger gewerkt worden door het grotere volume dat telkens genomen wordt. Als laatste toevoeging aan de set is onlangs een aanbouw sterrenzeef met magneetband aangeschaft, waarmee deze set weer in staat is om prachtige produkten af kan leveren.
 

November 2013
Maisseizoen ten einde
In de afgelopen periode zijn we met de Claas Jaguar en 2 tot 6 silagewagens bij diverse boeren aan het maishakselen geweest. In 3 volle weken zijn enkele honderden hectares gehakseld. Het was een drukke periode voor de medewerkers maar het karwei is voor 2013 weer klaar. De machines staan in afwachting op het volgend seizoen weer schoon en onderhouden in de loods. Op www. trekkerweb.nl staat een mooi filmpje van de maishakselaar.

© 2014 Fuhler BV,  Nieuws  |  Disclaimer  |  Sitemap  |  WKA-gegevens
Website door Ediso
9 Vacatures beschikbaar Co2 & Millieu Nieuws
0591 670 444 24 uur per dag, 7 dagen per week